Lies Split

Mijn naam is Lies Split, geboren en getogen in Leeuwarden. Moeder van een dochter en een zoon en trotse oma van een kleindochter.

Door de bomen het bos niet meer zien 

In 2020 kreeg ik te horen dat ik een auto-immuunziekte doe. Dit was het moment dat ik mij écht in voeding en leefstijl wilde gaan verdiepen. Er was echter zóveel informatie en ook zóveel informatie die elkaar tegensprak, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik schreef me in voor de opleiding Orthomoleculair voedingscoach bij Evenwijs in Balk. Tijdens deze opleiding heb ik momenten gehad dat ik heel verdrietig werd. Het werd me namelijk pijnlijk duidelijk hoe weinig ik eigenlijk wist over voeding en welke gevolgen voeding, die wij over het algemeen tot ons nemen, voor onze gezondheid kan hebben. En als ik, terwijl ik al zo lang met voeding bezig was, zo weinig wist, dan kon het bijna niet anders dan dat dit voor veel meer mensen zo zou zijn. Een zaadje was geplant…

Dankbaar

In datzelfde jaar (2020) kreeg ik te horen dat ik, door reorganisatie, mijn baan als directiesecretaresse kwijt zou raken. Na een periode van onmacht en boosheid kon ik dit gevoel omkeren. In plaats van boos te zijn begon ik deze gebeurtenis als een kans te zien en besloot ik deze kans met beide handen aan te grijpen. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding tot OERsterk coach. Een geweldige opleiding die me bewust maakte van het belang van samenspel tussen Ontspannen, Eten en Regelmatig bewegen. Nooit meer vergeet ik het gevoel van dankbaarheid, toen ik na de eerste lesdag vanuit Heemskerk naar huis reed. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik was zó dankbaar dat ik mijn baan was kwijtgeraakt en daardoor de kans kreeg om deze opleiding te gaan doen. In maart 2022 heb ik mijn diploma behaald (met een 8,8 en daar ben ik best trots op) en mag ik mij gecertificeerd OERsterk coach noemen.

Bewustwording

Langzamerhand werd duidelijk hoe ik het voor me zag. Ik wil mensen bewust maken van de manier waarop we leven en wat de gevolgen voor onze gezondheid hiervan zijn. Het zaadje dat geplant was komt langzaam tot bloei!

Door alleen al bewuster te gaan ontspannen, eten en bewegen kun je je al zoveel beter voelen! Dit weet ik uit ervaring en dat gun ik iedereen!

Lie(f)s

Mijn visie

De afgelopen jaren heb ik zóveel geleerd. Over ons (mijn) lichaam, over wat voeding met ons (mij) doet en hoe belangrijk het is om te slapen. Ik weet dan ook zeker dat je, om je goed te voelen, ervoor moet zorgen dat de drie pijlers: ontspannen, eten en regelmatig bewegen, in balans moeten zijn. Wat ik ook weet is dat het niet verstandig is om alle pijlers in één keer volledig aan te pakken. Het moet ‘behapbaar’ zijn, anders is het gedoemd te mislukken. Dus fit en gezond worden door ervoor te zorgen dat je op de drie pijlers in balans raakt. Ik sta te popelen om je hierbij te helpen!

Opleidingen

Evenwijs

Orthomoleculair voedingscoach

OERsterk academy

OERsterk coach

Flowh

Quantum touch level 1

Evenwijs

Sport en Voeding I en II

Evenwijs

Gewichtsbeheersingscoach

Recensies

Gryt

Ik kwam bij Lies terecht met pijn in mijn si gewricht met uitstraling naar mijn bovenbeen. Deze werd veroorzaakt door stress. Normaal behandelde mijn personal trainer mij maar dat was niet mogelijk door de lockdown en er was een wachttijd bij de fysio. Ik wist niet zo goed wat quantum touch inhield maar ik dacht baat het niet dan schaadt het ook niet en ik wilde heel graag van mijn pijn af. Na de eerste behandeling voelde ik al verlichting en voelde het al veel soepeler aan! Na drie behandelingen was ik al bijna pijn vrij.  Het was een hele ontspannen en bijzondere ervaring met resultaat. Ik ben haar zeer dankbaar en zal zeker terugkomen als ik weer klachten krijg!

Jannie

Voor mij is de bal nu rond!

Na tientallen jaren gewerkt te hebben in “Balans in je leven”, vooral gericht op ontspanning, ben ik afgelopen jaar Lies van OERsterk tegengekomen bij de cursus “Word een fitte peer in 7 weken”  bij PT in de loods.

Voor mij ging het echt om de voeding van OERsterk, 4 weken lang elke dag een ander menu met een handig boodschappenlijstje erbij, totaal een ander voedingspatroon dan ik was gewend.

Dankzij de training van Lonneke (en PT van Sjoukje) en voeding (van Lies) zit ik nog lekkerder in mijn vel en ik wens iedereen hetzelfde toe.

De juiste balans krijg je dus door beweging, voeding en ontspanning!

Een aanrader!!!!!

Cobi

Door mijn angst voor mijn ophanden zijnde operatie een afspraak met Lies gemaakt.  Na een gesprek een fantastische behandeling gekregen. Tot op de dag van vandaag veel baat bij. De ademhalingsoefeningen helpen mij heel goed als ik weer een paniekaanval krijg. Ik kan het eenieder aanbevelen, Lies nogmaals bedankt voor je professionele benadering en hulp, echt top.

Thessa

Samen met een vriendin heb ik een ijsbad bij Lies gedaan. Het was de eerste keer en best even spannend. Na een heldere uitleg, zijn we gestart met ademhalingsoefeningen. Daarna naar buiten. Mijn ademhaling en concentratie kreeg ik met de begeleiding van Lies goed onder controle. Dat maakte dat het ijsbad een bijzondere ervaring werd. In mijn eigen bubbel, met op de achtergrond de stem van Lies, heb ik van het ijsbad genoten. Je voelt je na de tijd op alle fronten heel schoon. Heel bijzonder. Ik gun iedereen zo’n mooie ervaring bij Lies. In de winter komen wij terug bij Lies voor nog een ijsbad.