Lies Split

Mijn naam is Lies Split, geboren en getogen in Leeuwarden. Moeder van een dochter en een zoon en trotse oma van een kleindochter en een kleinzoon.

Door de bomen het bos niet meer zien 

In 2020 kreeg ik te horen dat ik een auto-immuunziekte doe. Dit was het moment dat ik mij écht in voeding en leefstijl wilde gaan verdiepen. Er was echter zóveel informatie en ook zóveel informatie die elkaar tegensprak, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik schreef me in voor de opleiding Orthomoleculair voedingscoach bij Evenwijs in Balk. Tijdens deze opleiding heb ik momenten gehad dat ik heel verdrietig werd. Het werd me namelijk pijnlijk duidelijk hoe weinig ik eigenlijk wist over voeding en welke gevolgen voeding, die wij over het algemeen tot ons nemen, voor onze gezondheid kan hebben. En als ik, terwijl ik al zo lang met voeding bezig was, zo weinig wist, dan kon het bijna niet anders dan dat dit voor veel meer mensen zo zou zijn. Een zaadje was geplant…

Dankbaar

In datzelfde jaar (2020) kreeg ik te horen dat ik, door reorganisatie, mijn baan als directiesecretaresse kwijt zou raken. Na een periode van onmacht en boosheid kon ik dit gevoel omkeren. In plaats van boos te zijn begon ik deze gebeurtenis als een kans te zien en besloot ik deze kans met beide handen aan te grijpen. In september 2021 ben ik gestart met de opleiding tot OERsterk coach. Een geweldige opleiding die me bewust maakte van het belang van samenspel tussen Ontspannen, Eten en Regelmatig bewegen. Nooit meer vergeet ik het gevoel van dankbaarheid, toen ik na de eerste lesdag vanuit Heemskerk naar huis reed. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik was zó dankbaar dat ik mijn baan was kwijtgeraakt en daardoor de kans kreeg om deze opleiding te gaan doen. In maart 2022 heb ik mijn diploma behaald (met een 8,8 en daar ben ik best trots op) en mag ik mij gecertificeerd OERsterk coach noemen.

Bewustwording

Langzamerhand werd duidelijk hoe ik het voor me zag. Ik wil mensen bewust maken van de manier waarop we leven en wat de gevolgen voor onze gezondheid hiervan zijn. Het zaadje dat geplant was komt langzaam tot bloei!

Door alleen al bewuster te gaan ontspannen, eten en bewegen kun je je al zoveel beter voelen! Dit weet ik uit ervaring en dat gun ik iedereen!

Lie(f)s

Mijn visie

De afgelopen jaren heb ik zóveel geleerd. Over ons (mijn) lichaam, over wat voeding met ons (mij) doet en hoe belangrijk het is om te slapen. Ik weet dan ook zeker dat je, om je goed te voelen, ervoor moet zorgen dat de drie pijlers: ontspannen, eten en regelmatig bewegen, in balans moeten zijn. Wat ik ook weet is dat het niet verstandig is om alle pijlers in één keer volledig aan te pakken. Het moet ‘behapbaar’ zijn, anders is het gedoemd te mislukken. Dus fit en gezond worden door ervoor te zorgen dat je op de drie pijlers in balans raakt. Ik sta te popelen om je hierbij te helpen!

Opleidingen

Evenwijs

Orthomoleculair voedingscoach

OERsterk academy

OERsterk coach

Flowh

Quantum touch level 1

Evenwijs

Sport en Voeding I en II

Evenwijs

Gewichtsbeheersingscoach

Evenwijs

Detox coach

Ketogeen Instituut Nederland

Ketogene leefstijl

Powerwalk club Nederland

PowerWalk Club trainer

Recensies

Nynke

Ik wil je hartstikke bedanken voor je hulp bij mijn “vitaliteitstraject”.  Ik wilde graag wat kilo’s kwijt, maar belangrijker nog; weer een gezondere en gestructureerder eetpatroon. Dit is dubbel en dwars gelukt. Gezond, gevarieerd maar wel heerlijk eten, resulteerde in een algehele fitheid en heel wat kilootjes minder. Jouw tips voor de diverse eetmomenten komen nog steeds goed van pas! En oh ja bijna vergeten, mijn eerste ijsbad was geweldig. Nooit gedacht dat ik het zou kunnen en dat ik het zo heerlijk ontspannen zou vinden!

Marjo

Met twee keer per week 30 minuten trainen behaalde Marjo zoveel resultaat dat ze haar maagverkleining kon afzeggen.

Na talloze mislukte pogingen om op een gezond gewicht te komen, leek een maagverkleining de enige oplossing. Totdat ze PT in de Loods ontdekte! Door 60 minuten in de week te trainen met @lonneke_eedens en daarbij voedingstips op te volgen van Lies van @fittepeer, behaalde ze eindelijk de gewenste resultaten.

“Ik ben al 20 kilo afgevallen, beweeg met plezier en eet gezonder, terwijl ik nog steeds kan genieten van lekker eten en een wijntje af en toe. Een maagverkleining is nu niet meer nodig en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Ingrid

Net een mooie opsteker gehad. De riem gaf afgelopen dagen al wat bevestiging. Dus was zeer nieuwsgierig en ben weer op de weegschaal geweest voor de smallgroup training. Ook de weegschaal geeft nu bevestiging. -2 kg en dat eigenlijk in anderhalve week serieus met de ontbijtjes en regelmatig een lunch aan de gang. Helemaal blij🤩. We gaan vol goede moed verder.

Thessa

Samen met een vriendin heb ik een ijsbad bij Lies gedaan. Het was de eerste keer en best even spannend. Na een heldere uitleg, zijn we gestart met ademhalingsoefeningen. Daarna naar buiten. Mijn ademhaling en concentratie kreeg ik met de begeleiding van Lies goed onder controle. Dat maakte dat het ijsbad een bijzondere ervaring werd. In mijn eigen bubbel, met op de achtergrond de stem van Lies, heb ik van het ijsbad genoten. Je voelt je na de tijd op alle fronten heel schoon. Heel bijzonder. Ik gun iedereen zo’n mooie ervaring bij Lies. In de winter komen wij terug bij Lies voor nog een ijsbad.

Fitte Peer - Deze website is met veel plezier gemaakt door Matsiemaal. De foto's zijn Jeanette Kooistra fotografie.