Regelmatig bewegen

Waarschijnlijk weet je dat sporten goed voor je is. Maar weet je ook dat het juist heel belangrijk is om overdag te bewegen? En dat dat eigenlijk nog veel belangrijker is dan je één keer per week helemaal uit te sloven in de sportschool? De gemiddelde Nederlander zit gemiddeld 7 tot 10 uur per dag. Dit kan allerlei schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben, zo breken je spieren namelijk af wanneer je ze lange tijd niet gebruikt. Samen kijken we naar jouw beweegpatroon en mocht het nodig zijn dan bespreken we wat je zou kunnen doen om in beweging te komen. Ook als je (denkt dat je) agenda dit niet toelaat. We kijken naar wat wel kan!

Wat je niet gebruikt, raak je kwijt – de oma van Kasper van der Meulen .

Nuchter bewegen

Door nuchter te bewegen vermindert de ontstekingsreactie in het lichaam. Hiermee is dit een belangrijke maatregel voor het behoud en herstel van de gezondheid. Het verbetert de insulinegevoeligheid en bloedsuikerregulatie.

Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Als je dat zou willen kunnen we ook wandelend een consult doen.

Krachttraining

De richtlijn is minstens tweemaal per week spier- en botversterkende oefeningen te doen. Voor ouderen kan dit aangevuld worden met balansoefeningen.

Bootcamp

Bootcamp is een combinatie van kracht en conditietraining. Wat hier vooral heel fijn aan is, is dat het in de buitenlucht plaatsvindt. Met name in de zomerperiode maakt de huid vitamine D aan.

Wist je dat….

De moderne jager-verzamelaars zoals de Kuche en Ache dagelijks tussen de 10 en 16 kilometer liepen? En dat moderne westerse mens daarentegen gemiddeld slechts 2,4 kilometer per dag loopt?