Perencompote

Ingrediënten

1 kilo peren

1 sinaasappel

Citroenrasp

100 ml water

50 g rozijnen

2 kaneelstokken

1 steranijs

2 kruidnagels

1 el kokosbloesemsuiker

½ tl vanillepoeder

Zo maak je het

  1. Schil de peren en snijd ze in stukken.
  2. Schil met een dunschiller wat schillen af van de citroen en sinaasappel
  3. Doe de stukken peer in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de citroen- en sinaasappelschillen, het sap van de sinaasappel en de overige ingrediënten toe aan de pan. Laat dit 20 minuten pruttelen.
  4. Roer het mengstel goed door en doe dit in een schone glazen pot.
  5. Je kunt de compote zowel warm als koud eten.

Fitte Peer - Deze website is met veel plezier gemaakt door Matsiemaal. De foto's zijn Jeanette Kooistra fotografie.